MINUST
Ma armastan süüa teha ja sellest tulevat rõõmu teistega jagada. Selleks olen valinud oma põhitegevusalaks kokaraamatute kirjutamise. Mulle meeldib oma raamatute kaudu jõuda inimestele kodudesse, nende kööki ja toidulauale. Hea toit ühendab inimesi, teeb rõõmsaks ja ilusaks. Olen alati olnud veendumusel, et hea toit on lihtne ning kõige aluseks on kvaliteetne ja võimalikult kohalik tooraine. Minu käest on küsitud, et mida pean oma suurimaks kokandusalaseks saavutuseks? Ja vastus on lihtne – usun, et olen kaasa aidanud pisut unustuse hõlma jäänud toitude ja köögiviljade taas popiks muutmisele eestlaste söögilaual. Näiteks nagu peet, kõrvits, kiluvõileib, roosamannavaht jne.
Ma alustasin oma kokandusalast teekonda Itaaliast, kus õppisin Itaalia köögi põhitõdesid. Eesti ja Itaalia köök on minu arust väga sarnase filosoofiaga – kõige alus on hea tooraine, hooajalisus ja puhtad maitsed. Eestisse tagasi tulles hakkasin välja andma päris oma kokaraamatuid. Esimene neist „Salatid, pirukad ja suupisted“ (2004) kogus kiirelt populaarsust ning sain sellest indu juurde. Sellele järgnesid minu arvatavasti enimmüüduimad Sepamaa talu köök 1 ja 2, (2007 ja 2009) millega kinnitasin lõplikult kanda Eesti kokandusmaastikul. See viis kokandussaate „Meie Annid“ tegemiseni ning päris oma kohvikuteni - Epp Maria Galerii kohvik Haapsalus, Kohvik Komeet ja Kukeke Tallinnas.
Kõige hingelähedasemaks kokandusalaseks väljundiks on minu jaoks siiski jäänud kokaraamatute kirjutamine ning oma aias Sepamaa talus Pärnumaal köögiviljade kasvatamine ning nendega kokkamine. Enam puhtamat ja värskemat toorainet annab otsida, kui oma aia tsukiini või tomat! Toimetan ka Tallinnas oma Stuudioköögis, kus katsetan uusi toite, pildistan ja kirjutan. Aeg-ajalt korraldan õhtusööke ja kutsun inimesi külla, rendin ruume välja, et oma loodut teistega jagada. Mulle meeldivad ilusad ruumid ja mulle meeldib ruumi luua ilu. Minu emal on Haapsalus Epp Maria Galerii, kus kunagi pidasin oma kohvikut. Kuna elu läks aga nii, et ei olnud enam aega suvise kohvikuprojektiga mässata, jäid ruumid tühjaks ja nukraks. No nii ilusad ruumid ei saa ju lihtsalt niisama tühjana seista! Võtsin kätte ja ehitasin teise korruse ümber külaliskorteriteks.
Kuhu edasi? Eks näis! Ikka tähtede poole! ☺
Anni
Ma alustasin oma kokandusalast teekonda Itaaliast, kus õppisin Itaalia köögi põhitõdesid. Eesti ja Itaalia köök on minu arust väga sarnase filosoofiaga – kõige alus on hea tooraine, hooajalisus ja puhtad maitsed. Eestisse tagasi tulles hakkasin välja andma päris oma kokaraamatuid. Esimene neist „Salatid, pirukad ja suupisted“ (2004) kogus kiirelt populaarsust ning sain sellest indu juurde. Sellele järgnesid minu arvatavasti enimmüüduimad Sepamaa talu köök 1 ja 2, (2007 ja 2009) millega kinnitasin lõplikult kanda Eesti kokandusmaastikul. See viis kokandussaate „Meie Annid“ tegemiseni ning päris oma kohvikuteni - Epp Maria Galerii kohvik Haapsalus, Kohvik Komeet ja Kukeke Tallinnas.
Kõige hingelähedasemaks kokandusalaseks väljundiks on minu jaoks siiski jäänud kokaraamatute kirjutamine ning oma aias Sepamaa talus Pärnumaal köögiviljade kasvatamine ning nendega kokkamine. Enam puhtamat ja värskemat toorainet annab otsida, kui oma aia tsukiini või tomat! Toimetan ka Tallinnas oma Stuudioköögis, kus katsetan uusi toite, pildistan ja kirjutan. Aeg-ajalt korraldan õhtusööke ja kutsun inimesi külla, rendin ruume välja, et oma loodut teistega jagada. Mulle meeldivad ilusad ruumid ja mulle meeldib ruumi luua ilu. Minu emal on Haapsalus Epp Maria Galerii, kus kunagi pidasin oma kohvikut. Kuna elu läks aga nii, et ei olnud enam aega suvise kohvikuprojektiga mässata, jäid ruumid tühjaks ja nukraks. No nii ilusad ruumid ei saa ju lihtsalt niisama tühjana seista! Võtsin kätte ja ehitasin teise korruse ümber külaliskorteriteks.
Kuhu edasi? Eks näis! Ikka tähtede poole! ☺
Anni
MINU TOIDUD
Siin on väike ülevaade minu tehtud toitudest.
INSPIRATSIOON
Saan inspiratsiooni lihtsatest asjadest - Eestimaa loodusest, headest puhastest maitsetest, linnareisidelt Euroopasse...